AKTUELNO

U vezi sa tekstom o smrti Katarine Ožegović, njena sestra Jelena Ožegović obratila se saopštenjem portalu Pink.rs koje prenosimo u celosti.

Na portalu Pink.rs, 14. marta 2018. godine objavljen je tekst pod naslovom "BIVŠA VASPITAČICA I VRHUNSKI SPORTISTA: Ovo je prelepa Katarina (29) zbog čijeg samoubistva je SRBIJA ZANEMELA!". Ovaj tekst sadrži neistinite informacije, koje su povredile pravo naše porodice na pijetet i neizmerno povećale naš bol.

U pomenutom tekstu navodi se netačna informacija da se Katarina obesila zbog ljubavnih problema.

Senzacionalističkim naslovom i objavljivanjem punog imena i prezimena i fotografija koje su bez naše saglasnosti preuzete sa njenog Fejsbuk profila, izlazi se iz okvira slobode izražavanja i grubo se krši pravo na pijetet zarad senzacionalizma.

Imamo razumevanje da postoji opravdan interes javnosti da zna za tragediju, međutim u ovom slučaju, novinari su prekršili svoju dužnost da informacije prenesu na način na koji dodatno ne povređuje i ne povećava duševne patnje lica koja su bila bliska mojoj sestri.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno, molim vas da ovaj odgovor objavite u skladu sa Zakonom, i da se u eventualnim budućim tekstovima o mojoj sestri strogo pridržavate zakonskih obaveza koje se tiču poštovanja i zaštite pijeteta.

Jelena Ožegović

#Odgovor

#Pink.rs

'